ROM

Resa till Rom - Några restips

Lite blandade tips för dig som tänkt resa till Rom:

Restips 1 . Ta med bekväma skor

Det mesta i Rom kan du nå till fots och många av sevärdheterna (tex. Forum Romanum) är omfattande och tar en stund att besöka. Inte rätt läge att gå in det där nya paret snygga italienska skor som du precis fyndat. Nej, när du ska resa till Rom ska du ta med dig minst ett par väl ingådda sköna skor!
 

Restips 2. Drick ordentligt

Åker du när det är som varmast är det viktigt att du får i dig vatten om du inte ska tappa orken. Köp vatten en gång och spar sedan flaskan. I Rom finns det nämligen vattenposter lite överallt med friskt vatten som du kan fylla på med.

 

Restips 3. Klä dig rätt.

Även om det bara är i Peterskyrkan som du blir stoppad om du har shorts eller kjol som är för korta för att dölja knäna ses det som lite ofint.

Ska du besöka finare restauranger kan det också vara god idé att klä upp sig lite. Romarna (och italienare generellt) är rätt kinkiga med klädsen och T-shirts och shorts ses som lite ovårdat. Men ingen kommer förstås att påpeka det förutom på de finaste ställena där det kan hända att de har kavajtvång. Du kommer inte heller att vara ensam om att ha T-shirt och shorts. De flesta turister som reser till Rom klär sig ju just så..

 

Restips 4. Ta det lugnt

Mitt på dan när det är som varmast kan det vara en god idé att ta en. Då orkar du längre! Att resa till Rom ska vara en avkopplande semester och inte en stressig upplevelse. Visst man vill gärna hinna se allt men det kommer ändå inte att gå så njut istället.
 

Restips 5. Testa glassen

Det kanske är så att den italienska glassen smakar himmelskt gott på grund av värmen? Du bör hur som helst prova den. Du hittar glassförsäljare i var och varannat hörn. GB glace är stora i Rom så för den som är lite konservativ och vill känna sig som hemma går det även få tag på en Magnun.

 

Restips 6. Picknick

Det finns en hel del trevliga ställen att ta en picknick. Palatino tycker jag är pefekt. Sedan man tittat sig runt i området kan man leta sig lite på sidan och slå sig ned och avnjuta lite gott bröd, italiensk skinka, ost och ett gott rödvin.

 

Restips 7. Drick kaffe

Det kan förstås kännas lite fel för en del att dricka kaffe om du rest till Rom när det är som varmast.
Å andra sidan är kaffet där något helt annat än hemma. Kaffet i kaffeautomaterna slår faktiskt kaffet på våra caféer.
Espressorn är härlig!


Rom - Romulus och Remus diar varghonan

Sugen på att resa till Rom?
Sök dina resor hos