ROM

Fotboll i Rom


Fotboll i Rom är en allvarlig och passionerad historia


I Italien är fotboll blodigt allvar och självklart så också i Rom. Derbymatcherna mellan Roms två lag, AS Roma och SS Lazio, lär vara en svårslagen fotbollsupplevelse som kan få vem som helst att börja uppskatta sporten. Ett måste om du reser till Rom anser de reda frälsta.

När det är Derby mellan AS Roma och SS Lazio intas Stadio Olimpico av entusiastiska, passionerade och fotbollstokiga fans som fyller arenan med öronbedövande vrål och färggranna flaggor. En mäktig upplevelse som enligt några inte går att få någon annanstans.

I bland händer det tyvärr att festligheterna går överstyr när överentusiastiska anhängare visar sitt missnöje. Håller man sig bara lugn själv och sätter sig på rätt plats är det ändå ganska harmlöst. Vill man se fotboll när det är lite lugnare ska man undvika att gå just när Lazio och Roma spelar (på söndagarna är det derby. och bljetterna är då även dyrare).

I menyn till vänster hittar du lite kortfattad information om hur om Stadio Olimpico och hur du får tag på biljett samt lite om lagen i Rom.


Nyheter: Italiensk fotboll