ROM

Nyheter om Rom

Rom allt mer populärt resmål

Lissabon och Gran Canaria är de allra mest populära resmålen visar Tickets statistik för 2017. Bland storstäderna är även Prag och Rom bland de resmål som svenskarna föredrar mest. Weekendresor är också en trend som har kommit starkt på sista tiden.

Stort slukhål öppnades på gata i Rom

I mitten av februari öppnades plötsligt ett 10 meter djupt slukhål i nordvästra Rom.

Ett flertal bilar försvann ner i hålet och 60 personer evakuerades men lyckligtsvis kom ingen till skada.

Man tror att slukhålet uppkommit på grund av markarbeten och från början befarade man att byggarbetar som arbetat på platsen skulle ha följt med i raset. Det är inte första gången det händer, i november uppstod också ett slukhål som var fem meter djupt. Ska du besöka Rom, håll avstånd om du ser markarbeten!

Slash uppträder i Rom

Den 24 Oktober kan du se Slash (och Todd Kerns) uppträda på PalaLottomatica Rome som ligger i södra delarna av Rom.

Biljetterna kostar från ca: 600 kr

Se karta

Här kan du köpa biljetter

Mur rasade i Rom
2012-08-22

Nio meter av muren Pincio som ligger vid Piazza de Popolo och byggdes i början på 1900-talet rasade i onsdags. Trots att det fanns mycket turister på platsen var det ingen som skadades. Gianni Alemanno, Roms borgmästare har utlovat att muren ska lagas.

Läs mer på Expressen

 
 
Kvällsturer på Colosseum
2012-08-14

I Rom, fram till den 6 oktober kan du delta i "La Luna sul Colosseo" - Månen över Collosseum.

Det är en guidad kvällstur där du får uppleva Colosseum på ett annorlunda sätt. Speciell belysning skapar en suggestiv känsla samtidigt som guiden bl.a. berättar om amfiteaterns histora, teknik och arkitektur.
Den guidade turen måste förbokas och kostar 20 Euro. Turerna startar från 8:20 fram till 10:45 med ca: 10 minuters mellanrum.

Mer information (på engelska) : La Luna sul Colosseo - Rome

Wind Jet ställer in sina flygningar
2012-08-13

Wind Jet är ett italienskt flygbolag som hör hemma på Sicilien. De satsar hårt på låga priser men nu är de på väg mot konkurs. Bl.a. DN skriver i dag om att de har ställt in sina flygningar vilket gjort att flera blivit strandsatta, bl.a. 200 israeler som skulle resa hem från Rom.

Läs mer på DN

Äldre nyheter om Rom