ROM

Svensk guide i Rom

Vill du upptäcka mesta möjliga av din resa till Rom är en svensk guide ett bra tips.

Förutom att du får reda på mer om sevärdheterna i Rom kan en bra svensk guide även tipsa om mer udda sevärdheter och sådant som ligger utanför de normala turiststråken.

Levande guide vs. guideböcker

Guiderna i Rom, som ju bor på plats i den eviga staden, är till skillnad mot många guideböcker alltid uppdaterade och kan rekommendera de bästa restaurangerna, caféerna, shoppingställena mm. Dessutom kan de hjälpa dig med mer än de vanliga turistattraktionerna och skräddarsy sin guidning efter dig och dina önskemål.

Upptäck det genuina Rom

Med guidens hjälp har du chansen att upptäcka det äkta romerska köket som består av mycket mer än bara pasta och pizza. De vet vilka restauranger som italienarna själva föredrar.

Föurom de klassiska sevärdheterna som alla besöker kan de även visa dig delar av Rom som du som turist inte känner till samtidigt som du får en inblick i historien.

Guiderna utgår från dina intressen

En bra svensk guide i rom kan hjälpa dig att välja sevärdheter, tex. vilket museum som passar ditt intressområde (det finns massor av museer i Rom) och de har även koll på öppettiderna som kan variera beroende på säsong och eventuella helgdagar mm. Du berättar vad du vill veta mer om eller uppleva eller så låter du helt enkelt guiden komma med förslag.

En bra guide hjälper dig med det mesta

Även om det går att promenera i Rom kan det även vara skönt att få tips och hjälp med transporter och biljettinköp.

Ytterligare en fördel med en guide är språket. En svensk guide som pratar svenska kan vara en bra hjälp för dig som kanske inte är så bra på engelska.

Boka guide hemifrån

Om du bestämt dig för att anlita en guide, ta gärna kontakt med redan innan du åker så får du hjälp med tips och ni kan tillsammans planera in din resa. Då vet du dessutom också vad det kostar.

Anlita en auktoriserad guide

Se till att du får tag på en auktoriserad guide, då vet du att de är seriösa och vet vad de pratar om. Då slipper du bli besviken.

Här är en lista på bra guider, men en så länge är det bara en jag kan rekommendera.
Har du kanske anlitat en guide som du är nöjd eller missnöjd med? Maila mig, [email protected] så bygger jag vidare på listan!

Guider i Rom

Svensk guide i Rom

Ing-Marie är auktoriserad svensk guide i Rom sedan 1989 och arbetade dessförinnan för Ving i Rom. Hon älskar verkligen Rom och kan hjälpa dig att få en oförglömlig resa. Hon guidar på svenska och engelska.

Svensk guide i rom

Har du tips på en bra guide?
Har du erfarenheter av guider i Rom?
Hjälp mig gärna att bygga vidare på den här listan!

Maila mig och berätta om dina erfarenheter: [email protected]

Vatikanmuseerna i Rom

Vatikanmuseerna är en enorm anläggning där det kan vara bra att ha en guide med sig för att lära sig så mycket som möjligt om allt skultpurer och målningar som finns att se.