ROM

Böcker om Rom, resor och Italien

För att få ut så mycket som möjligt när du ska ut och resa är det alltid bra att vara påläst.

Det gäller speciellt om man är intresserad av landet eller stadens kultur och historia. Språkböcker och parlörer där man lär sig användbara fraser kommer också till nytta även om man inte är så intresserad av kultursevärdheterna. Kartor är aldrig heller fel. Här har du därför tips på bra böcker om Rom + lite annat smått och gott.

Här hittar du även några böcker om Julius Caesar

Ett måste!

Point-it - Bok

84 kr

Point it

Perfekt bok om du inte kan språket. Peka och klicka på bilderna för att göra dig förstådd.

Köp Point it här

Resguider, kartor, turistinfo - Rom

Böcker för dig som ska resa till Rom och vill få tips och lära dig en del inför resan.

Rom - Bok

201 kr

Rom

av: Klouman Salminen, Mette

En snygg bok med mycket bilder som innehåller det mesta du behöver veta när du ska besöka Rom. Från sevärdheter, konst och muséer till hotell, restauranger och andra tips.

Boken innehåller överskådliga kartor och sprängskisser över de viktigaste sevärdheterna liksom information om valuta, transportmedel mm. Enda nackdelen är möjligen priset.

Köp boken Rom här

Rom, miniguide - Bok

55 kr

Rom-Miniguide

En enklare guide för turisten i Rom som ändå innehåller det mesta som behövs. Karta och beskrivning av sevärdheter, restauranger och shopping. Inte lika läcker som boken ovan men å andra sidan är priset överkomligare.

Köp boken Rom-Miniguide här

Om Rom - Bok

180 kr

Om Rom

Av Bo Lundin
Bo Lundin har besökt Rom minst en gång om året under fyrtio års tid. I boken ger han praktiska råd och tips om sevärdheter och kultur men tar dig även med på mer udda platser och restauranger.
Boken är på 320 sidor.

Köp boken Om Rom här

Rom, karta - Bok

108 kr

Kartbok över Rom

Ni som varit ute och rest har säkert upptäckt att en bra karta är nodvändig. Visst, brukar det alltid gå att få tag på gratiskartor på hotell eller hosturistinformationen, men de kartorna är sällan speciellt detaljerade. Oftast saknas många av de mindre vägarna vilket gör att det ändå kan vara svårt att hitta. Gratiskartorna brukar också ramla sönder när man vikt ihop dem några ggr.

Köp Karta över Rom här

Parlörer och ordböcker

Några tips på böcker för dig som vill få bättre koll på det italienska språket. Vill du lära dig några enklare italienska fraser så hittar du det även här

Italiensk ordbok - Bok

370 kr

Norstedts Italienska Ordbok

Av: Sören Johansson, Tomaso Tomba
En rejäl ordbok med över 111 000 ord och fraser till och från italienska. Fokuserar på det moderna italienska språket men innehåller även äldre språk liksom vardagsitalienska och regionala varianter.
Mängder av facktermer och många fraser.
Inbunden.

Köp Italiensk ordbok här

Italiensk fickordbok - Bok

83 kr

Norstedts Italienska fickordbok

Av: Sören Johansson, Tomaso Tomba
Förenklad version av samma bok som ovan. En ordbok med över 33 000 ord och fraser till och från italienska. De mest krångliga orden och förkortningarna har tagits bort. Parlördelen innehåller många fraser och ordlistor för restaurangbesöket.
Mängder av facktermer och många fraser.
Häftad (i övrigt samma bok som ovan).

Köp Italiensk fickordbok här

Rom, fakta och historia

Några allmänna böcker för dig som vill veta mer om Rom

Antikens Rom - Bok

167 kr

Antikens Rom

Av: Simon James
En bok om det antika Rom med mycket bilder som både berättar om romarrikets framväxt men också om hur vardagen levdes för såväl soldater, slavar, kejsare och vanligt folk. Sprängskisser visar bl.a. en förnäm villa, ett romerskt bad och en teater. Inbunden .

Köp Antikens Rom här

Rom - maten, människorna och livet - Bok

180 kr

Rom - maten, människorna och livet

Av: Kristina Kappelin
Krisitna som arbetar för SVT och skriver för både Aftonbladet har tillsammans med Frilansfotografen Charlotta Smeds skrivit en bok om Romarna. Den skildrar människorna och vardagen i Rom. I boken möter du många människro och får bl.a. stifta bekantskap med det romerska köket, marknader, affärsidkare, hantverkare, hemmafruar och munkar.

Köp Rom - maten, månniskorna och livet här

En genialisk bok!

Point it är en genialisk bok för att göra sig förstådd på resan. Den innehåller massor av foton som du kan peka på när språkförbistringen blir för stor. Perfekt tex. om du är allergisk och måste vara säker på om en viss ingrediens finns med i maten eller inte. Bilder på människokroppen gör att det kan vara lättare att visa vad som är fel när du måste besöka läkare i främmande land.
Det finns många liknande böcker där man använder sig av pictogram och illustrationer men de är ofta svåra att förstå. Jag har sökt runt på internet och överallt får den här boken bra betyg.


 

Om böckerna

Priserna som anges här är de priser som gällde
070815. För aktuella priser klicka på respektive bok.
Jag försöker justera priserna för böckerna allteftersom de uppdateras men det kan i bland skilja.

Böckerna säljs av bokus och samtliga är på svenska om inget annat anges.

Leveranstiden är oftast 3-6 dagar (från att du fått din leveransbekräftelse, vilket ibland kan ta ytterligare några dagar).

Saknar du någon bok som du tycker ska vara med så hör av dig.

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag tjänar ca: 4% av priset på att förmedla böckerna.
För er del spelar det ingen roll för det påverkar inte ert pris. Under juli-aug. uppgick min förtjänst till knappa 17 kr. Jag blir med andra ord inte rik :-)

Det är inte heller därför jag använder mig av bokus. Det är för att kunna tipsa om bra böcker och kunna använda bokomslagen och delar av de beskrivande texterna utan att få problem med upphovsrätten... :-)