ROM

Om webbplatsen Rom


Här på Rom hittar du fakta, foton, restips, kartor, resguide, turistinformation och mycket annat om Rom - Staden du inte får missa!

Det började med en semesterresa.

2006 åkte jag och min sambo Katarina på en härlig veckas semester till Rom. Vi hade med oss en enkel digitalkamera (Canon Ixus 700) och jag knäppte mängder av kort. Även om jag inte är någon fotograf utan bara en glad amatör tyckte jag att många av bilderna blev riktigt bra.

Eftersom jag arbetar med webb föddes tanken redan vid hemkomsten att jag skulle lägga upp ett fotogalleri på nätet. När jag långt senare satte igång kom jag fram till att det finns så mycket mer spännande att berätta om Rom. Med utgångspunkt från sevärdheterna som vi besökte fyllde jag på med mer fakta. Både tips om tex. öppettider och telefonnummer till mer ingående beskrivningar runt sevärdheterna. Kartor är ocks bra för den som tänkt resa till Rom och en enklare turistguide blev det också..

och fortsätter med..?

Ambitionerna och projektet växte med andra ord. Man brukar säga att Rom byggdes inte på en dag. Samma sak gäller för den här webbplatsen. Den är långt i från klar och eftersom det är ett hobbyprojekt tar det sin tid. Jag hoppas ändå att ni besökare ska ha lite glädje av den.

Tveka inte att höra av er med synpunkter, egna tips, bilder eller annat som du tycker skulle förbättra Romuls.

Jag vill avsluta med att tacka min rese- och livskamrat Katarina. Dels för att hon stod ut med allt mitt fotograferande i Rom och sen för att hon åter stod ut med mig när jag ägnade alldeles för mycket tid åt att få klart Romulus.

Mats Rigglöv - grundare av webbplatsen Rom :-)

Garibaldi som kämpade hårt för ett enat Itlaien

Garibaldi kämpade hårt för ett enat Italien och försökte vid två tillfällen inta staden Rom men misslyckades båda gångerna.

Läs mer om Garibaldis kamp
under Sevärdheter i Rom - Piazzale Garibaldi


TIPS:
I min Romguide hittar olika Romtips, t.ex var du kan handla kläder i Rom var du kan äta i Rom, Vilken temperatur det är i Rom och du kan även lära dig italienska!