ROM

Semester i Rom

Varför en webbplats om Rom?

Mats Rigglöv heter jag som ligger bakom den här webbplatsen om Rom. Det var efter en veckas semester i Rom tillsammans med min sambo Katarina som tanken på en webbplats föddes.

Vi blev båda förtjusta i atmosfären, arkitekturen och alla kultur-sevärdheter. För att inte nämna den italienska maten och de goda vinerna. Trevliga upplevelser som man gärna vill dela med sig av.

Kort om mig

Förutom att resa är gillar jag att spela innebandy och cykla MTB och på senare tid har jag också börjat intressera mig mer för fotografering även om jag bara är glad amatör.
(Bilderna på den här webbplatsen är tagen med en enkel Canon Ixus 700). Jag pysslar också lite sporadiskt med musik och läser även en hel del böcker, allt från underhållning och fakta. Jag är lite väl förtjust i att äta och dricka gott vilket syns på vågen. Självklart är internet och allt som händer på webben det största intresset. Har kanske att göra med att det är det man lever på...

Extrude Interactive

Jag driver en webbyrå, Extrude Interactive AB.

Även om den här webbplatsen är ett privat projekt kan jag förstås inte låta bli att göra lite reklam för vårt företag. :-)

Extrude Interactive startade verksamheten 1996 och har idag två anställda, liksom ett brett nätverk av samarbetspartners inom webb, reklam, marknadsföring och media.

Jag producerar inte så mycket själv i dag utan har fullt upp med kundkontakter, projektledning och att hitta kreativa lösningar åt våra kunder. Officepaketet och telefonen har blivit mina viktigaste verktyg.

Förutom traditionell webbutveckling och webbdesign arbetar vi med kampanjer, webbmarknadsföring och sökmotor-optimering. För de som behöver extra draghjälp till sina kampanjer eller webbplatser producerar vi även underhållande mervärden, oftast blir det olika typer av webbspel.

Utöver det hjälper vi våra kunder med hemsidor och systemutveckling dels å Windowsplattformen med ASP, C#, .NET och MS-SQL. Vi är också EPiServerpartners och levererar webbplatser baserade på deras publiceringssystem.

Vi arbetar numera mycket med Open Source lösningar när vi skapar hemsidor eller skräddarsydda lösningar. Drupal och Wordpress är de verktyg som vi anävnder oftast.

Appar för både Android och IOS är något vi också arbetar en hel del med.

Bland våra större kunder märks Sandvik, Emmi Nordic, Gavlegårdarna, Gävle Kommun, Frebaco och Winn hotels men vi arbetar lika mycket med mindre och medelstora företag här i Gävle som Deltab, Älvkarleby hus, Taxi Stor & Liten mfl.

När det gäller webbhotell arbetar vi ofta tillsammans med Interlan som är ett IT-konsultföretag som ligger i Gävle. Många av våra uppdragsgivares webblösningar driftas av Interlan som levererar hög kvalitet och bra service.

Lite reklam för andra webbplatser som jag har anknytning till:


Webbyrå Extrude Interactive

Webbyrån där jag arbetar. Vi arbetar med webbplatser och intranät baserade på EPiServer, Drupal, Wordpress och Umbraco

Interlan

Behöver du hjälp med ett webbhotell eller andra IT-tjänster rekommenderar jag Interlan

Entrevista språkövnigar

Entrevista är en webbsajt med språkövningar i spanska och franska som vi skapat i sammarbete med Entrevista läromedel. Kanske det kommer övningar i italenska så småningom.

Azorerna

Webbplats om Azorerna som innehåller det mesta du behöver veta innan du reser dit.

Sicilien

Webbplats med smakprov från Sicilien för den som tänkt resa dit.

Björn Skifs i Dalhalla

En webbplats omBjörn Skifs och konserten Fyra decennier med Björn som han framförde i Dalhalla sommaren 2007.


TIPS:
I min Romguide hittar olika Romtips, t.ex var du kan handla kläder i Rom var du kan äta i Rom, Vilken temperatur det är i Rom och du kan även lära dig italienska!