ROM

Nyheter om Rom och Romulus

« Till sida 1


Besökarnas tips

Nu går det bra att lämna tips om Rom direkt på Romulus utan att du behöver maila dem till mig. Du kan tipsa om vad du vill som rör Rom, gärna udda saker som det är lätt att missa som turist. Du får också väldigt gärna skriva en liten reseberättelse om du har lust.

Till besökarnas egna tips

2007-08-13


Den italienska middagen

Mat och dryck är en del av njutningen när man besöker Rom och Italien. I turistguiden under restauranger förklarar jag hur den italienska trerättersmiddagen är indelad, Antipasti, Prima piatti osv. Den andra huvudrätten kan ställa till problem för den ovane. Beställer man in en köttbit får man bara det och inget annat.. Det gäller alltså att känna till att man måste beställa tillbehören separat..

Till sidan, restauranger i Rom

2007-07-31


Boktips

Under rubriken Böcker har jag samlat några bra boktips för dig som tänkt åka till Rom eller bara är allmänt intresserad. Där hittar du resguider om Rom med fakta, inspiration, kartor, sevärdheter, restaurangtips, shopping och annat men också böcker för den som vill lära sig italienska eller lära sig mer om Rom, både det antika Rom och dagens Rom. Den genialiska boken Point it som hjälper dig att bli förstådd oavsett i världen du befinner dig kan du också läsa mer om.

Till boktipsen

2007-07-01


Romerska rikets fall

I går började en ny historisk serie på SVT som handlar om Romarikets fall. Serien är producerad av BBC och består av sex avsnitt som kommer att sändas på lördagarna.

Det första avsnittet handlade om Nero. Den bild man fick av honom efter att ha sett programet var att han både var en girig, maktfullkomlig och grym person men också känslig. Lätt galen och med dålig kontakt med verkligheten.
En stor brand ödelade Rom och Nero gjorde sedan allt i sin makt för att åter få Rom att blomstra. Han tömde de religiösa templen (smart drag) men lät även mörda rika människor för att fylla på statskassan. Rom stod till slut på ruinens brant. Senaten blev till slut tvungen att agera...

Jag tyckte första avsnittet var riktigt bra även om jag gärna hade velat veta mycket mer om Romariket under Neros period som kejsare.

Läs mer om serien på SVT

2007-07-01


Ny design på startsidan

Startsidan på Romulus har gjorts om för att ge en bättre överblick av innehållet på webbplatsen. Fast det blev rätt mycket text.. så det blir nog fler förändringar snart :-)

2007-06-30


Italienska fraser och ord

Ska man resa till Rom (eller någon annanstans i Italien) kan det vara kul att kunna säga något på italienska eller förstå lite av vad som sägs. Under turistguiden finns det nu en avdelning med några grundläggande fraser och även en del räkneord.

Klicka här för att komma dit

2007-06-25


Besökarnas tips om Rom

Nu har det första tipset om Rom kommit in. Hoppas det är fler som vill vara med och bidra! Det är Uffe som nyss varit i Rom (gissa om man är lite avundsjuk) som lämnat tipset som handlar om shoppingen i Rom.

Klicka här för att komma direkt till tipset

2007-06-16


Länkar

Har kompletterat med några länkar till andra webbplatser om Rom. Håller tummarna för att man får några länkar tillbaka! :-)

2007-06-16


Rom & Romulus

Har stuvat om lite och bytt ut Om Romulus till Rom & Romulus samt lagt till en sida med en kort text om Rom. Har fixat några stavfel igen. Huvudet är snabbare än fingrarna. Eller kan det vara så att jag är analfabet?

Förlåt, nu glömde jag det viktigaste! Jag har utökat sidan om shopping som du hittar under Turistguide Rom - Shopping .

2007-06-15


Nu är Gästboken klar!

Ni som vill lämna ett meddelande kan nu göra det!
Ställ frågor, lämna tips till andra eller säg hej!

Till Gästboken

2007-06-08


Ny struktur under Turistguiden

För att underlätta att hitta rätt har jag stuvat om lite under Turistguiden. Har även rättat lite stavfel.

2007-06-07


Romulus äntligen ute!

Efter många timmars slit med design, bearbetning av bilder, trassel med programmering och faktaletning är äntligen Romulus tillräckligt färdig för att lanseras. Håll till godo med den här webbplatsen där alla som är intresserade av Rom borde kunna hitta något intressant, vare sig du tänker resa dit som turist eller bara är allmänt intresserad. Naturligtvis finnsär det här bara bråkdel av allt som finns att säga om Rom så hjälp mig gärna med information som du tycker saknas.

2007-06-03

Rom - Bocca della Verità

Bocca della Verità i Rom

Stoppar du in handen i "Sanningens mun" och du begått mened får du den avbiten! Masken som är skultperad i Pavonazzettomarmor är 1,75 m i diameter och väger 1200 kg. Du hittar den vid ingången till kyrkan Santa Maria in Cosmedin.