ROM

Stadio Olimpico i Rom

Roms Olympiastadion, Stadio Olimpico, byggdes inför olympiska sommarspelen 1960 och den ritades av arkitekten Carlo Roccatelli och Annibale Vitellozzi och är av många ansedd som en av världens vackraste arenor.

Stadio Olimpico använde under EM-finalerna i fotboll 1968 och 1980 samt VM 1990. Idrottsarenan ligger i norra Rom invid Tibern (Tevera) i idrottsparken Foro Italico ca: 6 km från centrum. Den är hemmaarena för Roms två serie-A lag,
SS Lazio och AS Roma.

Stadio Olimpico rymmer 82 307 åskådare och är femstjärnig enligt UEAFs gradering. Arenan byggdes om mellan 1987 och 1990 och fick då en avancerad takkonstruktion i stål.

Biljetter

Biljettpriserna varierar från mellan 15 och 100 Euro. Biljetter kan du köpa på internet via LisTicket
Biljetterna hämtar du sedan ut på arenan.
Du kan även köpa biljetter direkt av ombud i barer och butiker märkta med Lottomatica loggan eller Lazios shop som ligger vid Via Farini i närheten av Termini-terminalen.

Numera går det tydligen inte längre att köpa biljetter direkt på arenan (som Per-Eric, en av våra läsare tipsat om).

Det krävs dessutom ID-handlingar när du köper fotbollsbiljetter numera.

Du kan även kika på Lazios eller Romas hemsidor för information om biljetter (båda är på italienska).

Ta sig till arenan

Du tar dig till arenan med Metro line A från järnvägsterminalen Termini till Ottaviano station, därefter buss 32 till Piazzale della Farnesina. Väl där är det en bit att gå men följer du de övriga fansen hittar du rätt.

På arenan

Väl på arenan kan det vara bra att veta att Lazios fans (The Ultras) håller till på den norra kortsidan och Romas på den södra (Curva nord och Curva sud). Du bör undvika dessa platser om du inte vill komma alltför nära de mest passionerade fansen.

Alla sittplatser är numrerade men det kan vara svårt att hitta sin plats och man är inte heller så noga. Hittar du inte just din plats så fråga dig fram genom att peka på biljetten eller sätt dig där det är ledigt (men var beredd på att du kanske måste flytta dig).